Aangepaste levertijd: vandaag besteld, maandag 23 juli verzonden. Excuses voor het ongemak!

Glencairn

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Het Glencairn whiskey glas

Glencairn whiskey glasDit revolutionaire whiskey glas wat in 2001 is ontwikkeld door Glencairn Crystal, is het perfecte glas om de smaak en complexiteit van een goede whiskey te proeven. Dit glas is uitstekend voor je Single Malt Whiskey's, Irish Whiskey's en single barrel bourbons. De smalle mond van het glas maakt het mogelijk om echt alle nuances van de whiskey te kunnen ruiken. Elke liefhebber zal dit glas enorm waarderen. De vorm van het glas zorgt ook dat de aroma's en de smaak van je whiskey beter blijft hangen. Hierdoor waarborg je de smaak van je whiskey en kan je optimaal genieten.

Omdat het glas van onder dikker is dan van boven kan je door de whiskey voorzichtig te walsen een soort werveling creëren, waardoor de whiskey meer contact krijgt met de lucht. Dit zal de smaak van de whiskey verrijken. Ondertussen zorgt de vorm van het glas dat de aroma's van de whiskey in je neus komen, terwijl de stekende alcohol lucht verspreid en uit de buurt van je gezicht blijft. Hierdoor kan je optimaal genieten van de complexiteit van je whiskey. Niet te vergeten dat de Glencairn whiskey glazen een aanwinst zijn voor elke bar.

Glencairn Crystal

De producent van het Glencairn glas is een echt familie bedrijf. Ze geloven bij Glencairn Crystal in de focus op de normen en waarden die in een familie thuis horen. Hierdoor kunnen ze een beter product leveren en een betere service leveren. Iedereen word met respect behandeld en ontvangt de warmte die in een familie thuis hoort. 

Door de jaren heen is de kennis van het vak doorgegeven van generatie op generatie, waardoor je ze geen vraag voor kunt leggen die ze niet kunnen beantwoorden. De kristalglas industrie stroomt ze door het bloed en dat zie je terug in de glazen. Het bedrijf is expert in het design en ontwikkelen van premium kristalglas. Ze zijn zich bewust dat hun product niet alleen voor hun bedrijf spreekt, maar ook voor hun wederverkopers. Daarom staat qualiteit altijd op de eerste plek, zonder compromis!

Geschiedenis

Er zijn speciale glazen voor champagne, brandy en wijn, maar voor whiskey zijn er allerlei verschillende soorten glazen: Tumbles, Snifters en het Glencairn glas. De meest complexe drank, zonder een speficiek glas. Het is een beetje alsof je een champagne in een bierglas giet of een brandy in een shot glas. Whiskey is een drank waar je van moet kunnen genieten. Het is meer dan alleen het drinken, je moet de whiskey ook goed kunnen ruiken, voor een optimale ervaring. 

Daarom heeft Glencairn Crystal in 2001 het probleem aan te pakken, in samenwerking met de 5 grootste whiksey distillerijen. Samen hebben ze het al bijna 25 jaar oude design van Raymond Davidson geperfectioneerd. 

Vandaag de dag vind je het glas in alle distillerijen van Schotland, Ierland, Wales en de meeste distillerijen in de USA. Dat het glas een succes en een doorbrak was in de whiskey industrie mag dus wel duidelijk zijn. Dit succes is dan ook beoordeeld met verschillende awards, waaronder de Queen's Award for Enterprise in 2006.